Paianjenii si moliile

combatere-paianjeni-molii

Păianjenii

Deși majoritatea păianjenilor intră în categoria „invadatorilor ocazionali”, uneori pot fi o adevărată provocare și mai mult decât atât chiar un pericol.

Dacă aveți o infestare cu păianjeni, experții noștri pot dezvolta un program personalizat pentru a satisface nevoile dvs. Simpla distrugere a pânzelor de paianjeni nu este o solutie pentru eliminarea lor.

Profesioniștii noștri specializați în managementul dăunătorilor vor identifica și implementa soluții și strategii de control pe termen lung.

Combaterea paianjenilor:

  • Inspectarea și identificarea
  • Remedierea fizică și în timp util a păianjenilor, a țesuturilor și a maselor de ouă utilizand o tehnologie “environmental friendly”
  • Recomandări pentru prevenirea pe termen lung

 

 

Moliile

Există multe specii de molii, dar proprietarii de case se confruntă de obicei cu molii de textile și cu molii de mâncare. Acești dăunători sunt atrasi de o varietate de obiecte de uz casnic, pe care le pot folosi ca sursă de hrană sau ca loc unde să poată depune ouă.

Gravitatea situațieI depinde de gradul de infestare. O populație mare în casă poate fi destul de supărătoare. Larvele de haine lasă în urma găuri în articole de îmbrăcăminte și pete pe măsură ce se hrănesc, în timp ce cantități mari de alimente ar putea fi nevoite să fie aruncate din cauza contaminării.

 

Semne de infestare cu molii

Semnele moliilor depind foarte mult de specii. În interior, moliile sunt detectate de adulți când zboară în jurul camerei sau se odihnesc pe suprafețe. Moliile de textile sunt detectate atunci când se constată deteriorarea materialelor. Unii vor lăsa, de asemenea, chingi, coconi și chiar excremente ca dovadă a activității lor.

 

Comportament, dietă și obiceiuri

Comportamentul moliilor, dieta și obiceiurile sunt la fel de variate ca și aspectul lor. Acestea variază de la polenizatoare frumoase la alimentatoare de sânge. Unele molii sunt dăunători agricoli majori, în timp ce majoritatea își completează ciclul de viață fără un impact direct semnificativ asupra omului. Ele sunt adesea sursa de hrană pentru multe animale, inclusiv păsări, mamifere, reptile, amfibieni, insecte, arahnide și chiar unele plante. În interior, proprietarii de case se confruntă cel mai probabil cu molii care se hrănesc fie cu produsele stocate în cămară, fie din țesături.

 

Daune cauzate de molii

Deși sunt cele mai renumite pentru capacitatea lor de a distruge îmbrăcămintea din lână, moliile sunt de asemenea atrase de o varietate de alte materiale naturale, inclusiv mătase, păr, pâslă, blană și pene.

Moliile pot consuma pulovere, paltoane, pături, covoare, obiecte decorative, covoare, perne și jucării. Ele preferă să nu se hrănească cu fibre sintetice, ci vor consuma țesături amestecate și colorate.

 

Unde se ascund?

Ei evită lumina și se găsesc cel mai frecvent în locații întunecate, cum ar fi subsoluri, mansarde și dulapuri. În aceste locații, molii se găsesc în pliurile țesăturilor sau se ascund în colțuri.

Moliile sunt capabile să infecteze o casă cu mult înainte ca populațiile lor să fie observate. În consecință, se pot produce daune substanțiale îmbrăcămintei sau mobilierului.

 

Cum scapi de molii?

Suntem pregătiți pentru a ajuta la gestionarea infestării cu molii și altor dăunătorilor asemănători care invadează casele. Deoarece fiecare curte sau casă este unică, tehnicianul nostru va proiecta o soluție specială pentru situația dvs.

 

Un plan de tratament pentru molii ar include următoarele:

  • Plan de inspecție și tratament
  • Educația pentru clienți
  • Monitorizarea
  • Reducerea habiturilor și tratamentele non-chimice
  • Regulatoare de creștere a insectelor
  • Control chimic

Utilizarea pesticidelor comune nu este recomandată în tratarea infestării cu molii. Cea mai eficientă soluție pentru molii de infestație în interior este identificarea moliei și a materialelor de reproducere.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *